Рада утворила ТСК з питань ветеранів війни

Читать на русском
Парламент підтримав створення Тимчасової спеціальної комісії ВР з питань правового статусу ветеранів війни.

Парламент підтримав створення Тимчасової спеціальної комісії ВР з питань правового статусу ветеранів війни.

За відповідний проєкт постанови №2153 проголосували 340 народних депутатів.

Тимчасової спеціальної комісії доручено:

  • здійснювати аналіз практики застосування законодавчих актів з питань правового статусу ветеранів війни, у тому числі їх соціального захисту, подавати відповідні висновки та рекомендації на розгляд Ради;
  • здійснювати аналіз відповідності підзаконних нормативно-правових актів з питань правового статусу ветеранів війни законам України, а також опрацьовувати питання своєчасності їх ухвалення;
  • вносити на розгляд ВР або комітету Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування пропозиції щодо планування розвитку законодавства з питань правового статусу ветеранів війни.

Головою ТСК обрано народного депутата від «Євросолідарності» Яна Зінкевич, а заступником голови комісії - депутат від фракції «Голос» Леся Василенко.

«Визначити термін діяльності Тимчасової спеціальної комісії - один рік від дня ухвалення цієї постанови. Звіт Тимчасової спеціальної комісії про виконану роботу заслухати на пленарному засіданні Верховної ради України не пізніше шестимісячного терміну від дня ухвалення цієї постанови», - сказано у постанові.

Раніше Зеленський пообіцяв ухвалити закон про статус ветеранів.

Нагадаємо, Мінветеранів уповноважили вести Єдиний реєстр учасників АТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: