У Путіна назвали умову узгодження зустрічі в Нормандському форматі

Читать на русском
Визначення термінів проведення саміту нормандської четвірки стане можливим тільки після відведення військ на узгоджених раніше двох ділянках на лінії зіткнення на Донбасі.

Визначення термінів проведення саміту «нормандської четвірки» стане можливим тільки після відведення військ на узгоджених раніше двох ділянках на лінії зіткнення на Донбасі.

Про це заявив ТАСС помічник президента РФ Владислав Сурков, коментуючи підсумки засідання контактної групи з врегулювання на сході України.

«Остаточне узгодження дати саміту «нормандської четвірки» відбудеться після того, як буде практично завершено і підтверджено розведення сил у Петровському і Золотому, - сказав він. - При нормальному розвитку подій на це піде близько двох тижнів».

«Крім того, - не виключив Сурков, - можлива попередня зустріч міністрів закордонних справ. Після цього всі умови, необхідні для проведення зустрічі лідерів, дійсно, будуть виконані».

На зустрічі у вівторок в Мінську українська делегація підписала формулу Штайнмаєра.

Під час засідання ТКГ в Мінську була досягнута домовленість про розведення військ в Петровському і Золотому.

Також Зеленський заявляв, що Верховна рада України розробить новий закон про особливий статус Донбасу, він пройде публічне обговорення, в ньому не буде капітуляції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: