Зеленський заявив про підготовку нового закону про особливий статус Донбасу

Читать на русском
Верховна рада України розробить новий закон про особливий статус Донбасу, він пройде публічне обговорення, в ньому не буде капітуляції.

Верховна рада України розробить новий закон про особливий статус Донбасу, він пройде публічне обговорення, в ньому не буде капітуляції.

Про це заявив у вівторок на брифінгу український президент Володимир Зеленський.

«Закон про особливий статус Донбасу діє, ви знаєте що він є, він діє до 31 грудня 2019 року. Буде новий закон. Який? Розроблятиме парламент в тісній співпраці і при публічному обговоренні зі суспільством. У цьому новому законі не буде перейдена жодна червона лінія, саме тому немає і не буде ніякої капітуляції», - заявив Зеленський.

При цьому він уточнив, що закон про особливий статус Донбасу буде діяти постійно в разі проведення виборів відповідно до конституції і законів України.

«Закон про особливий статус Донбасу починає діяти на постійній основі за умови, коли там відбудуться місцеві вибори, проведені згідно з конституцією України і законодавства України, а також після публікації звіту ОБСЄ про те, що вибори пройшли за стандартами ОБСЄ та міжнародним стандартам демократичних виборів», - підкреслив Зеленський.

Раніше Зеленський повідомив, що українська делегація під час засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську підписала формулу Штайнмайера.

Під час засідання ТКГ в Мінську була досягнута домовленість про розведення військ в Петровському і Золотому.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: