В Україні не прийматимуть у магазинах дрібні монети

Читать на русском
З жовтня монети номіналом 1, 2 та 5 копійок не прийматимуть під час розрахунків готівкою за товари та послуги.

З вівторка, 1 жовтня, монети номіналом 1, 2 та 5 копійок не прийматимуть під час розрахунків готівкою за товари та послуги.

Як раніше повідомили в НБУ, громадяни зможуть без обмежень та безкоштовно обміняти ці монети на монети та банкноти інших номіналів упродовж наступних трьох років.

Прогноз курсу гривні на 2019-2024 роки щодо долараМи зібрали квітневі прогнози провідних фінансових інституцій щодо курсу гривні на найближчі п’ять років. Долар стане дорожчим, але не до захмарних показників.

Регулятор вважає, що надмірна різноманітність банкнот і монет призводить до плутанини і витрати часу громадян на розрахунки.

Крім того, стало відомо, що розпочнеться поступове вилучення з обігу монет номіналом 25 копійок. На відміну від 1, 2 та 5 копійок, 25 копійок поки що залишаться у готівковому обігу. Ними можна буде розраховуватися. Але ті монети, що потраплятимуть у банки, не повертатимуться назад у обіг і поступово їх ставатиме все менше.

«Слово і Діло» писало, чому НБУ вводить в обіг монети номіналом 1 і 2 гривні замість паперових банкнот.

Також стало відомо, що Національний банк України має намір ввести монети номіналом 5 гривень в 2019 році, а 10 гривень - у 2020 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: