Підвищення зарплат вчителям: Новосад поділилася планами

Читать на русском
Міністерка уточнила, що до другого читання проєкту держбюджету слід (2 листопада) визначитися з офіційною позицією Кабміну.

Міністерства освіти і науки, фінансів та соціальної політики розробляють варіанти виконання постанови Кабміну про підвищення зарплат педагогічним, науково-педагогічним та науковим працівникам закладів освіти.

Про це в коментарі УНІАН повідомила міністерка освіти і науки України Ганна Новосад.

За її словами, вимога постанови Кабміну Гройсмана щодо збільшення з 1 січня 2020 року зарплат вчителям у розмірі від 20 до 70% не була врахована у проєкті держбюджету-2020.

«І, власне, до другого читання у нас завдання від прем'єра спільно з Мінфіном та Мінсоцполітики під керівництвом прем'єра напрацювати різні варіанти того, як ми можемо все-таки цю постанову виконати та зробити так, аби чи усі, чи окремі категорії все ж таки відчули підвищення заробітної плати», - повідомила вона.

Основні показники проєкту бюджету-2020: що змінилося порівняно з 2019 рокомУ проєкті бюджету на 2020 рік зросли доходи і витрати, закладено зростання ВВП і зміцнення курсу гривні.

Новосад наголосила, що в неї особисто вже є кілька варіантів та розрахунків, як зробити так, щоб підвищення зарплат відбулося.

Міністерка уточнила, що до другого читання проєкту держбюджету слід (2 листопада) визначитися з офіційною позицією Кабміну.

«Але ми робимо все можливе, аби наблизитися до виконання норм закону про освіту про чотири мінімальні прожиткові мінімуми», - заявила Новосад.

Які обіцянки політики дають щодо зарплат і робочих місць - за посиланням.

Також «Слово і Діло» проаналізувало, як основні показники бюджету-2020 відрізняються від проєкту на 2019-й.

Як змінився розмір середньої зарплати українців у порівнянні з минулим роком - тут.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: