Карта ООС: ситуація на сході України на 29 вересня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 29 вересня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Обстановка на лінії зіткнення, порівняно з попередньою добою, суттєвих змін не зазнала. Російсько-окупаційні війська продовжували обстрілювати наші оборонні позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 та 82 мм, а також гранатометів різних систем, кулеметів та стрілецької зброї.

Загалом за минулу добу ворог здійснив 23 обстріли, випустивши у бік наших позицій 3 міни 120-го та 35 мін 82-го калібрів.

За минулу добу втрат внаслідок обстрілів з нашого боку не було.

Луганський напрямок

Тут обліковано 12 порушень режиму тиші.

З них 6 – поблизу Новолуганського, де противник упродовж усієї доби обстрілював опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил з мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

У другій половині дня окупанти двічі відкривали вогонь неподалік Новгородського, застосовуючи міномет калібру 120 мм, ручні протитанкові і автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

З 17:30 упродовж півгодини противник з боку Калинового випустив 2 міни 120-го та 1 міну 82-го калібрів по наших позиціях, обладнаних біля Троїцького.

Розриви мін калібру 82 мм військовослужбовці Об’єднаних сил фіксували також близько опівдня – поблизу Новотошківського, о 15:00 – біля станції Кіндрашівська, та після 21:00 – неподалік Луганського. Додамо, що обстріли в районах Новотошківського та Луганського окупанти «підкріпили» вогнем з кулеметів та стрілецької зброї, а також гранатометів і кулеметів відповідно.

Донецький напрямок

Тут відбулося 11 прицільних ворожих обстрілів.

Біля Мар’їнки противник тричі, вночі та ввечері, відкривав вогонь з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

По два рази російсько-окупаційні війська обстрілювали позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу Лебединського та Павлополя – зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; та неподалік Водяного – зі станкових і ручних протитанкових гранатометів.

В районі Новотроїцького ворог близько 21:00 протягом 15 хвилин вів вогонь з автоматичного гранатомета та стрілецької зброї.

А поблизу Новогнатівки після 19:00 провокував наших воїнів вогнем з кулемету великого калібру.

Обстановка на сьогодні, 29 вересня

Від початку поточної доби станом на 12:30 російсько-окупаційні війська здійснили вже 6 обстрілів. Характер дій окупантів не змінюється.

На Луганському напрямку противник двічі, після 00:00 та 06:00 ранку, з боку окупованого Доломітного обстрілював опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил неподалік Травневого. Тут лунали 120-ті та 82-гі міномети, ручні протитанкові гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецька зброя.

4 обстріли ворог здійснив на Донецькому напрямку.

Двічі, близько 02:00 ночі та після 06:00 ранку, окупанти з боку Докучаєвська з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів відкривали вогонь по позиціях наших військ в районі Новотроїцького. Обидва обстріли тривали по 15 хвилин.

З 03:00 противник 20 хвилин зі стрілецької зброї провокував військовослужбовців Збройних Сил України, які перебувають поблизу Павлополя.

Крім того, у період з 10:35 до 10:55 ворог з боку Ужівки вів вогонь з ручного протитанкового гранатомету та стрілецької зброї по наших оборонцях Водяного.

За наявною інформацією, від початку поточної доби в Об’єднаних силах втрат немає.

Наші підрозділи надійно контролюють ситуацію на лінії зіткнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: