Україна заповнила свої ПСГ газом на 64%

Читать на русском
Обсяг газу в підземних сховищах України збільшився. Загалом українські ПСГ на сьогодні заповнені на 64 відсотки.

Обсяг газу в підземних сховищах України збільшився до 19,876 млрд куб. м.

Такі дані повідомили в АТ «Укртрансгаз», станом на 21 версня.

Скільки газу закачували до сховищ України в 2013-2019 рокахСтаном на кінець липня до ПСГ України закачали 15,7 млрд кубометрів газу. Для безпечного проходження зими потрібно 20 млрд кубів.

Згідно з останніми даними, за добу в ПСГ України було закачано 74,78 млн куб. м газу. З ПСГ України газ протягом звітної доби не відбирався.

У даних за 21 вересня вказано, що в Україну за добу надійшло зі Словаччини 42,12 млн куб. м, з Угорщини - 19,44 млн куб. м, з Польщі - 3,74 млн куб. м газу.

Українські ПСГ на сьогодні заповнені на 64%.

Нагадаємо, на початку літа в «Нафтогазі» повідомили, що Україні необхідно закачати 20 млрд куб. м газу, щоб без ризику прожити наступну зиму. Це на 3 млрд куб. м більше, ніж минулого року. Станом на кінець липня в ПСГ Україна було 15,7 млрд куб. м.

«Слово і Діло» подивилося, скільки блакитного палива закачували до сховищ України в 2013-2019 роках.

Також на минулому тижні в Брюсселі відбулися тристоронні газові переговори. Участь в переговорах щодо транзиту газу брали представники України, Росії та Європейського союзу.

Пізніше в «Нафтогазі» повідомили, що Україні треба продовжити підготовку до припинення транзиту російського газу територією України з 1 січня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: