Польща направила Україні звернення щодо відновлення ексгумації

Читать на русском
Посол Польщі передав міністру культури лист з проханням надати документальні дозволи на ексгумацію.

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський підтвердив польській стороні заяву президента Володимира Зеленського про зняття заборони на ексгумацію в Україні.

Про це Бородянський написав на своїй сторінці у Facebook у четвер, 19 вересня.

Бородянський зустрівся з послом Польщі Бартошем Цихоцьки.

«На виконання домовленостей президентів України і Польщі прийняв сьогодні посла Республіки Польща Бартоша Цихоцьки. Зі свого боку підтвердив заяву президента України про зняття обмежень на пошуково-ексгумаційні роботи», - повідомив він.

Він зазначив, що отримав від посла лист-звернення польської сторони щодо надання відповідних дозволів і пообіцяв оперативно надати відповідь.

«Роз'яснив польській стороні процедури, які діють у сфері проведення пошукових робіт, і закликав польську сторону якнайшвидше подати документацію відповідно до існуючих процедур для того, щоб почати роботи», - повідомив Бородянський.

За його словами, він «запевнив посла в повній підтримці всього процесу проведення робіт».

Нагадаємо, що раніше президент Польщі Анджей Дуда звернувся до президента України Володимира Зеленського з проханням про відновлення ексгумації польських жертв в Україні.

Пізніше Володимир Зеленський заявив про готовність скасувати мораторій на пошуково-ексгумаційні роботи на польських похованнях минулого століття на території України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: