У поліції пояснили, чому не відкривали вогонь по «мінеру» мосту Метро

Читать на русском
Начальник столичної поліції Андрій Крищенко пояснив, чому не було відкрито вогонь по Олексію Бельку, який 18 вересня погрожував підірвати міст Метро в Києві.

Начальник столичної поліції Андрій Крищенко пояснив, чому не було відкрито вогонь по Олексію Бельку, який 18 вересня погрожував підірвати міст Метро в Києві.

Про це він розповів в коментарі «РБК-Україна».

За його словами, силовики не стріляли по Бельку, так як він не погрожував цивільним.

Як пояснив Крищенко, мінер відкрив вогонь по безпілотнику правоохоронців, але загрози для населення він не представляв. Крищенко додав, що відкривати вогонь на поразку не було необхідності.

«Він відкрив вогонь по дрону, а не по людях... і не було необхідності. При деяких обставинах можна було прийняти рішення про ведення вогню на поразку, але я і міністр внутрішніх справ (Арсен Аваков - ред.) відклали це рішення. Потім встановили із ним зв'язок та вирішили провести затримання таким способом», - розповів він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков подасть на розгляд суду клопотання про мінімальне покарання для мінера мосту Метро. Також Аваков пообіцяв допомогти з проходженням курсу реабілітації.

Відзначимо, в середу, 18 вересня, в Києві повідомили про замінування мосту Метро. Рух по мосту було перекрито, а в столиці було введено спеціальний оперативний план. Мінером виявився 42-річний колишній військовослужбовець Олексій Белько.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: