Антикорупційне бюро розслідує можливі недостовірності в декларації голови НБУ

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро відкрило три провадження за фактом декларування недостовірної інформації головою Національного банку Яковом Смолієм.

Національне антикорупційне бюро відкрило три провадження за фактом декларування недостовірної інформації головою Національного банку Яковом Смолієм.

«Зареєстровані три провадження. Вони відкриті на підставі обґрунтованих висновків НАЗК, які ми надіслали до НАБУ. Вони стосуються недостовірного декларування», - пояснив керівник прес-служби НАЗК Олександра Свириденка.

Смолій прокоментував результати перевірки деклараційГолова Національного банку України (НБУ) Яків Смолій не отримав від Національного агентства з питань запобігання корупції (НАПК) жодної інформації про результати перевірки декларацій за 2015, 2016 та 2017 роки.

НАЗК під час перевірки встановило, що Смолій у деклараціях за 2015, 2016 та 2017 роки вказав недостовірні відомості про вартість частки у 3 нежитлових приміщеннях, дохід, нарахований йому та дружині у вигляді процентів, не повідомив про наявність у дружини корпоративних прав.

Також голова НБУ не відобразив інформацію про низку земельних ділянок, які належать йому, та про кошти на банківських рахунках.

Загальна сума недостовірних відомостей у деклараціях за 2015, 2016 та 2017 роки становить понад 8,5 мільйона гривень, 6,6 мільйона гривень та понад 3,2 мільйона гривень відповідно.

Сам Смолій заявив, що не отримав від НАЗК ніякої інформації про результати перевірки його декларацій.

Нагадаємо, очільник НБУ Смолій заробив понад 417 тисяч гривень у серпні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: