Росія поверне Крим, як СРСР повернув балтику - Волкер

Читать на русском
Волкер вважає, що Росія залишить анексований півострів Крим точно так же, як Радянський Союз повернув незалежність балтійським країнам.

Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер вважає, що Росія залишить анексований півострів Крим точно так же, як Радянський Союз повернув незалежність балтійським країнам.

«Так я вірю (що Росія поверне Крим Україні - ред.). Ми бачили, як це відбувалося з балтійськими країнами. Радянський Союз повернув їм незалежність після 40 років окупації. Захід, Сполучені Штати, інші країни трималися твердої лінії і не визнавали примусового включення цих країн в Радянський Союз. Так само ми маємо дуже жорстку позицію по Криму - ми не погодимося з російської анексією Криму», - сказав Волкер у інтерв'ю «ТСН».

5 років анексії Криму. Три кроки до повернення півостроваНа медалі Міністерства оборони Росії «За повернення Криму» вибита дата - 20 лютого 2014 року. П'ять років тому РФ почала операцію захоплення України.

За його словами, час змінює все і Крим повернеться до складу України. Але Волкер не знає, як багато часу це триватиме.

Нагадаємо, міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму Росією навесні 2014 року незаконними. Захід запровадили економічні санкції.

Росія заперечує анексію півострова.

13 вересня врезидент Володимир Зеленський заявив, що його команда готує кілька сценаріїв повернення анексованого Росією Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: