Голову МЗС Бельгії запідозрили в корупції

Читать на русском
Щодо віце-прем'єра, голови Міністерства закордонних справ Бельгії та майбутнього єврокомісара Дідьє Рейндерса прокуратура Брюсселя проводить розслідування.

Щодо віце-прем'єра, голови Міністерства закордонних справ Бельгії та майбутнього єврокомісара Дідьє Рейндерса прокуратура Брюсселя проводить розслідування.

Чиновника підозрюють у корупції, інформує телерадіокомпанія RTBF.

Зазначено, що до федерально] судовj] поліцію в квітні звернувся колишній агент державної безпеки, щоб повідомити про серію випадків корупції і відмивання грошей з боку заступника прем'єр-міністра і голови МЗС, який також виконує обов'язки міністра оборони.

Відзначається, що агент повідомив про порушення при проведенні держзакупівель для будівництва бельгійського посольства в Кіншасі, отриманні хабарів довіреними особами та відмиванні коштів. Він також описав методи, які Рейндерс і його зять використовували для отримання і відмивання грошей. До них відноситься продаж творів мистецтва і предметів старовини за завищеними цінами. Згадуються також підозрілі операції з нерухомістю та використання підставних компаній.

Після завершення попереднього розслідування прокурори мають вирішити, чи достатньо даних проти голови МЗС Бельгії та чи слід передати справу до Генеральної прокуратури, враховуючи його статус міністра.

При цьому в прокуратурі Брюсселя підтвердили факт розслідування, проте відмовилися надати будь-які деталі. Сам Рейндерс заявляє, що нічого не знає про розслідування.

Нагадаємо, Бельгія вітає відновлення переговорів у Нормандському форматі.

Також відзначимо, ВПС Бельгії перехопили російські винищувачі над Балтійським морем.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: