На хабарі затримали заступника начальника Нацполіції Харківської області

Читать на русском
Заступника начальника управління одного з відділів Головного управління Національної поліції в Харківській області затримали на хабарі в Полтаві.

Заступника начальника управління одного з відділів Головного управління Національної поліції в Харківській області затримали на хабарі в Полтаві.

Про це повідомляє ДБР.

За повідомленням ДБР, правоохоронець вимагав та одержав 2 тис. доларів за закриття кримінальної справи.

«Поліцейський, який виконував обов'язки начальника слідчого відділу, вимагав від захисника обвинуваченого 2 тис. доларів. За гроші поліцейський обіцяв не заперечувати укладення угоди про примирення між обвинуваченим і потерпілим у кримінальному провадженні про нанесення тяжких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України)», - йдеться в повідомленні.

На цей момент вирішується питання про вручення повідомлення затриманому про підозру та обрання щодо нього запобіжного заходу.

Стосовно даного факту розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди). Затриманому загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років.

Раніше повідомлялося, що в Києві на хабарі затримали слідчого Печерського управління поліції.

Також на хабарі попався начальник Миколаївського автодору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: