США запровадили нові санкції проти ІД

Читать на русском
Сполучені Штати Америки оголосили про запровадження нових санкцій відносно широкого списку терористів і тих, хто надає їм підтримку.

Сполучені Штати Америки оголосили про запровадження нових санкцій відносно «широкого списку терористів і тих, хто надає їм підтримку».

Про це це йдеться в заяві американського мінфіну, опублікованому на сайті відомства у вівторок, 10 вересня.

Обмеження торкаються 15 фізичних осіб та організацій, пов'язаних з терористичними організаціями «Ісламська держава» і «Аль-Каїда», «Корпусом вартових ісламської революції» Ірану і палестинським рухом ХАМАС.

Санкції передбачають, що активи на території США, що належать особам, підпали під обмеження, повинні бути заблоковані і передані OFAC (Управління з контролю над іноземними активами).

Нові обмеження були запроваджені у відповідності з оновленим указом президента США Дональда Трампа про боротьбу з тероризмом, який набрав чинності 10 вересня. Глава Мінфіну Стівен Мнучін підкреслив, що завдяки йому Вашингтон отримає можливість позбавити «терористів ресурсів, які їм потрібні для атаки на Сполучені Штати та їхніх союзників, а також стримають іноземні інститути, які продовжують підтримувати їх (терористів. - ред.)».

В кінці серпня США запровадили санкції проти одного з найбільших ліванських банків Jammal Trust Bank за надання фінансової допомоги шиїтському руху «Хезболла», а також проти трьох страхових компаній. Крім того, рестрикції торкнулися трьох громадян Палестини і одного ліванця через причетність до ХАМАС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: