У «Слузі народу» відповіли на звинувачення Ар'єва

Читать на русском
Документи на відрядження депутатів до Страсбурга на засідання ПАРЄ, де розглядатимуть порушення прав кримських татар в окупованому Криму, підписані.

Депутати ВР поїдуть до Страсбурга на засідання ПАРЄ, де розглядатимуть порушення прав кримських татар.

Як пояснив голова комітету з питань зовнішньої політики Богдан Яременко, «потрібно було переконатися, що держава Україна, її «стара делегація» і «нова» Верховна рада суголосно оцінюють обговорюваний в комісії з недискримінації документ». Про це він написав у Facebook.

Які внески платять до ПАРЄ країни-учасниціРосія сплачує не найбільші внески за участь у ПАРЄ. Зіставні суми вкладають Туреччина, Італія, Франція та Велика Британія.

За словами нардепа, зараз усі позиції узгоджено, а документи на відрядження підписано.

Нагадаємо, голова делегації України в ПАРЄ Володимир Ар'єв звинуватив голову Верховної ради Дмитра Разумкова у блокуванні поїздки на засідання, де розглядатимуть порушення прав кримських татар в окупованому Криму.

Як відомо, у порядку денному наступної сесії ПАРЄ розгляд цього питання запланований на осінню сесію та відбудеться 2 жовтня. Комітет має затвердити проєкт доповіді 12 вересня.

Нова українська делегація поки не сформована, але за правилами ПАРЄ діє попередній склад, поки не буде затверджений новий список депутатів.

Голова делегації має право визначити, хто буде присутній на засіданні комітету. Від України мають летіти Ар'єв, Мустафа Джемілєв та Андрій Лопушанський.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: