Рада встановила штрафи за перевантажений транспорт

Читать на русском
Парламент підтримав у цілому законопроект про здійснення габаритно-вагового контролю №1047, визначений президентом Володимиром Зеленським як невідкладний.

Парламент підтримав у цілому законопроект про здійснення габаритно-вагового контролю №1047, визначений президентом Володимиром Зеленським як невідкладний.

За відповідне рішення проголосував 331 народний депутат.

Проєкт закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю спрямований на попередження передчасного руйнування автомобільних доріг перевантаженими транспортними засобами.

Зокрема, ухвалення закону, як очікують його ініціатори, дозволить законодавчо закріпити можливість фіксації порушень, пов’язаних з відсутністю документів (дозволів) щодо узгодження умов та режимів перевезення в разі перевищення вагових або габаритних обмежень чи документу про внесення плати за проїзд великовагових (великогабаритних) транспортних засобів, в автоматичному режимі в порядку, установленому Кабінетом міністрів України.

Проєктом закону передбачається, що за:

  • перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм від 5% до 10% при перевезенні вантажу без відповідного дозволу накладається штраф у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм від 10% до 20% при перевезенні вантажу без відповідного дозволу – штраф у розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм понад 20% при перевезенні вантажу без відповідного дозволу – штраф у розмірі 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, 11 вересня Верховна рада України розгляне низку законопроектів, серед яких - щодо конфіскації незаконних активів чиновників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: