Захтей написав Путіну прохання про помилування

Читать на русском
Фігурант справи українських диверсантів Андрій Захтей, засуджений в анексованому Криму до 6,5 років колонії суворого режиму, написав прохання про помилування на ім'я президента Росії Володимира Путіна.

Фігурант справи українських диверсантів Андрій Захтей, засуджений в анексованому Криму до 6,5 років колонії суворого режиму, написав прохання про помилування на ім'я президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомила дружина Захтея Оксана, передають «Крим.Реалії».

За її словами, таке рішення Захтей прийняв після того, як дізнався, що його не включили в списки на обмін утримуваними особами між Україною і Росією, який відбувся 7 вересня.

«Про рішення Андрія написати лист з проханням про помилування я дізналася від адвоката. Лист вже відправлено. Це не просте рішення, Андрій його прийняв після того, як дізнався, що його немає в списках на обмін», – розповіла вона.

Оксана Захтей підкреслила, що і чоловік, і вона сама щасливі за в'язнів, які повернулися в Україну.

«Я хочу сказати, що ми щиро раді за всіх, хто опинився на волі, особливо за їх сім'ї. Власне, такими ж мотивами було продиктоване рішення Андрія. Він використовує будь-який шанс, щоб швидше опинитися вдома з рідними», – додала вона.

Нагадаємо, що 10 серпня 2016 року Росія звинуватила Україну у підготовці теракту в окупованому Криму. ФСБ РФ заявила про ліквідацію агентурної мережі української розвідки на півострові. У Федеральній службі безпеки стверджували, що затримали громадян як України, так і Росії, а керував цією мережею нібито Євген Панов, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, який також затриманий і вже дав свідчення. В опублікованому ФСБ відео з боєприпасами, нібито вилученими у українських «диверсантів», Панова показують у наручниках. Його супроводжували співробітники російських спецслужб.

Пізніше в МЗС РФ заявили, що у результаті ліквідації нібито української диверсійної групи крім Панова був затриманий Андрій Захтей. Пізніше обвинувачених Росією "кримських диверсантів» вивезли в московське СІЗО.

У червні 2017 року стало відомо, що суд в аннексованому Криму продовжив арешт «диверсанту» Захтею до 7 серпня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: