Гриб розповів про життя в СІЗО

Читать на русском
Гриб заявив, що після переїзду в московське СІЗО у рамках обміну йому запропонували написати прохання про помилування, але він відмовився.

Звільнений український політв'язень Павло Гриб розповів про життя в російському СІЗО і найближчі плани.

Про це передає УНІАН.

«Я весь час знав, що обмін відбудеться. Не на всі 100%, але ніяких причин, щоб цього не сталося, не було. Два роки і два тижні чекав його. Готувався до етапу в колонію, а замість цього потрапив до Москви, у СІЗО №2», - говорить Гриб.

Після переїзду в московське СІЗО у рамках обміну Грибу запропонували написати прохання про помилування, а після відмови відправили в камеру.

«Закинули в «хату», переодягнутися не дали, мила не дали. Камера була на одного. Українця до українця не поселять. З розваг - тільки радіо», - зазначив він.

За його словами, в СІЗО Лефортово було трохи краще, ніж в інших СІЗО, оскільки там давали нормальний хліб.

«Для порівняння: мені до цього давали хліб, який можна було кинути до стелі, і він там прилипав. Щось середнє між хлібом і тістом», - розповів він.

Особливих планів на найближчі дні у звільненого українця немає, проте насамперед він хоче відпочити і подивитися новини.

«Сподіваюся, лягати в лікарню не буду», - уточнив Гриб.

Нагадаємо, що 7 вересня Україна і Росія провели обмін полоненими за формулою 35 на 35. Додому повернулися, зокрема, Олег Сенцов, Роман Сущенко, Володимир Балух, Павло Гриб, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, а також моряки, захоплені в Керченській протоці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: