Отруєння шаурмою в Одеській області: з'ясували причину

Читать на русском
Серед тих, хто отруївся шаурмою в селищі Авангард Одеської області, у 13 осіб виявили кишкову паличку Salmonella enteritidis.

Серед тих, хто отруївся шаурмою в селищі Авангард Одеської області, у 13 осіб виявили кишкову паличку Salmonella enteritidis.

Про це повідомляє «Слово і Дело» з посиланням на прес-службу Держпродспоживслужби.

Відзначається, що в результаті спалаху захворювання на гостру кишкову інфекцію серед людей, що вживали шаурму в одній із точок селища, у 13 осіб знайшли кишкову паличку.

«При лабораторному обстеженні у 13 хворих виявлена Salmonella enteritidis», - йдеться в повідомленні.

Ще 1 вересня Держпродспоживслужба розпочалп санітарно-епідеміологічне розслідування. Встановлено, що хворі придбали шаурму в торговому павільйоні «Сьоме небо». На момент розслідування він вже був закритий. Відзначається, що державна реєстрація павільйону була відсутньою.

Також повідомляється, що за результатами перевірки встановлені численні порушення вимог санітарного законодавства та законодавства про безпеку харчових продуктів. Це, ймовірно, зумовило виникнення спалаху.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про 37 госпіталізованих в результаті отруєння шаурмою. Спочатку повідомлялося про 21 постраждалого, але з кожним днем ​​кількість звернень до лікарні зростала.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: