Зеленський зустрівся з президентом Литви

Читать на русском
Зеленський запевнив, що керівництво держави буде продовжувати реформи в рамках євроінтеграції.

Президент України Володимир Зеленський обговорив з президентом Литви Ґітанасом Науседою просування України в ЄС, а також активізацію співробітництва в галузі альтернативної енергетики.

Це вони обговорили під час зустрічі в рамках участі в меморіальних заходах з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни, у другий день офіційного візиту президента України до Польщі, передає прес-служба глави держави.

Як повідомляється, Зеленський запевнив, що керівництво держави буде продовжувати реформи в рамках євроінтеграції.

«Ми обрали цей курс, і будемо далі проводити реформи. Ми зробимо їх не для Євросоюзу, а для себе. Проте вони збігаються з баченням ЄС», - заявив президент.

Зазначається, що лідери країн позитивно оцінили економічне та інвестиційне співробітництво двох держав, а також підкреслили важливість поглиблення співробітництва у цих галузях.

Литовська сторона підтвердила підготовку до проведення Міжнародної конференції з питань реформ в Україні, яка відбудеться в 2020 році в Литві.

Учасники зустрічі також обговорили питання мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, зокрема в рамках «нормандського формату».

Президент Литви запросив Володимира Зеленського до Вільнюса. Голова Української держави закликав литовців відвідати інвестиційний форум у Маріуполі восени цього року і взяти участь у відновленні інфраструктури Донбасу.

Також президент України провів зустріч з польським лідером.

Раніше у Варшаві, розповіли коли чекають візиту Трампа.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: