Зведення ООС: бойовики на Донбасі застосували безпілотник, щоб скинути гранати

Читать на русском
На Донбасі протягом минулої доби у середу, 28 серпня, збройні формування Російської Федерації та її найманці застосували безпілотник для скиду гранати.

На Донбасі протягом минулої доби у середу, 28 серпня, збройні формування Російської Федерації та її найманці застосували безпілотник для скиду гранати.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили у прес-центрі операції Об'єднаних сил.

КПВВ на Донбасі переходять на осінній графікПовідомляється, що з 1 вересня пункти пропуску на лінії зіткнення в Донбасі перейдуть на осінній режим роботи з 07:00 до 18:30.

Загалом з боку противника зафіксовано 14 порушень режиму припинення вогню, в тому числі були застосовані заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 мм та 82 мм. Також велися обстріли з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Обстріли велися поблизу населених пунктів Лебединське, Павлопіль, Водяне, Широкине, Новолуганське, Зайцеве, Новотошківське, Південне, Майорськ.

«Неподалік Широкиного з метою нанесення максимальної шкоди військовослужбовцям Об'єднаних сил, ворог застосував безпілотний літальний апарат з підвісом, на якому був закріплений для скиду гранатометний постріл (ВОГ-17)», - зазначили в ООС.

Також бойовики обстріляли цивільну інфраструктуру в районі гуманітарного дорожнього коридору «Горлівка - Бахмут». Це становило загрозу мирному населенню та персоналу, який знаходився на КПВВ «Майорське».

«За минулу добу втрат внаслідок ворожих обстрілів з нашого боку не було. Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці три рази порушили режим припинення вогню», - додали в прес-центрі.

Раніше в СЦКК засудили застосування мінометів бойовиками на Донбасі.

Також нагадаємо, безпілотник ОБСЄ знову зафіксував «Гради» і гаубиці на окупованому Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: