Канада відправить до лісів Амазонії пожежні літаки

Читать на русском
Канада виділить 15 млн доларів і пожежні літаки, щоб загасити пожежу в лісах Амазонії. Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Канада виділить 15 млн доларів і пожежні літаки, щоб загасити пожежу в лісах Амазонії.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час прес-конференції за підсумками саміту лідерів країн G7, передає «Слово і Діло».

Трюдо розповів, що це питання обговорювалося між МЗС Канади і представниками Бразилії та Болівії.

«Люди по всьому світу вражені і засмучені охопленими вогнями лісами Амазонки. Міністр Фріланд зв'язалася із колегами з Бразилії і Болівії, наш уряд був у контакті з урядом Бразилії, запропонувавши допомогу в припиненні цієї кризи», - сказав Трюдо.

Прем'єр-міністр Канади також зазначив довготривалу підтримку Південної Америки щодо зменшення там лісових пожеж.

«У рамках наших широких зобов'язань по боротьбі зі змінами клімату, ми зробили інвестиції через Канадський кліматичний фонд для фінансування кліматичної адаптації та стратегій зниження шкоди в Південній і Північній Америках. Більше ніж будь-коли найбільші держави світу мають працювати разом над зменшенням викидів парникових газів, досягнення власних кліматичних цілей і допомоги в адаптації країнам, що розвиваються», - сказав Трюдо.

Він зазначив, що нинішні лісові пожежі є аномальним явищем, яке виникло в результаті людської діяльності, і необхідно вживати рішучих заходів, аби згубний вплив людини на природу не зростав.

У неділю президент Бразилії Жаір Болсонару санкціонував військові дії в семи штатах країни для боротьби з бурхливими пожежами в лісах Амазонії, в відповідь на запити місцевих урядів про допомогу.

Президент США Дональд Трамп і прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон раніше пропонували допомогу своїх країн в гасінні пожеж в Амазонії. Пожежі викликали протести по всьому світу і стали головною темою для занепокоєння на зустрічі G7 в Біарриці на півдні Франції.

Нагадаємо, в 2019 році в Амазонії було зареєстровано понад 72 тисяч пожеж, а це на 84% більше, ніж зазвичай.

Відзначимо, лідери G7 провели екстрені переговори через пожежі в бразильській Амазонії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: