Прем'єр-міністр Італії оголосив про відставку

Читать на русском
Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте оголосив, що йде у відставку. Крім того, він заявив, що робота його уряду закінчується.

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте оголосив, що йде у відставку.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ANSA.

Крім того, він заявив, що робота його уряду закінчується.

«Дорогі друзі з руху «5 зірок» (одна з двох правлячих партій, - ред.) на цьому закінчується робота нашого уряду. По завершенні цього засідання я передам офіційно прохання про відставку в руки президента Серджо Маттарели», - заявив Конте.

Крім того, Конте звинуватив у безвідповідальності свого заступника - міністра внутрішніх справ і лідера однієї з двох правлячих партій («Ліги», - ред.) - Маттео Сальвини, назвавши його опортуністом.

«Скажу, що міністр внутрішніх справ порушив свої зобов'язання, переслідує особисті інтереси та інтереси своєї партії, виявляючи політичну безвідповідальність», - заявив Конте.

Він вказав, що після успіху на виборах у Європарламент у травні, на яких «Ліга» отримала 34%, Сальвіні «шукав привід для кризи».

Конте викрив Сальвини в неповазі до парламенту, оскільки той робить свої заяви, що ведуть до тяжких наслідків», на площах і в соціальних мережах. Прем'єр-міністр також пригадав заступнику відмова виступити в парламенті по справі про передбачуване фінансування «Ліги» з Російської Федерації, у зв'язку з чим зараз ведеться розслідування.

Нагадаємо, заступник голови Ради міністрів Італії, федеральний секретар правопопулістської партії «Ліга» закликав до дострокових виборів у парламент країни, заявивши про відсутність більшості в парламенті. Сальвини висловив впевненість у відсутності більшості в парламенті і заявив, що нове голосування - єдина альтернатива коаліції з популістським рухом «5 зірок».

Крім того, прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте після зустрічі з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним в Римі заявив, що Італія працює над скасуванням санкцій Європейського союзу проти Росії, і що відносини між країнами в «прекрасному стані».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: