На переговорах у Мінську підтвердили списки для обміну

Читать на русском
На переговорах Тристоронньої контактної групи у Мінську підтвердили списки для обміну, повідомила прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

На переговорах Тристоронньої контактної групи у Мінську підтвердили списки для обміну.

Про це у Facebook повідомила прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер, пише «Слово і Діло».

Оліфер зазначила, що у гуманітарній підгрупі підтверджено місцезнаходження 69 наших громадян, «яких ми прагнемо звільнити».

«В закладах української пенітенціарної системи перебуває 208 осіб, яких запитує протилежна сторона», - додала вона.

Оліфер повідомила про домовленість в найстисліші терміни провести роботу в двох паралельних напрямках: юридична очистка і підготовка до взаємного звільнення підтверджених осіб та подальше підтвердження утримуваних осіб.

Нагадаємо, український омбудсмен Людмила Денисова заявила, що Україна готова в будь-який момент провести обмін полоненими з РФ. Денісова нагадала, що обмінялась списками політв'язнів з уповноваженою з прав людини РФ і готова до продовження діалогу.

Зазначимо, спеціальний представник США Курт Волкер сподівається, що Росія погодиться на обмін полоненими з Україною. Волкер зазначив, що це могло б стати результатом прямої взаємодії президентів Володимира Зеленського та Володимира Путіна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: