ОБСЄ на Донбасі загубила безпілотник

Читать на русском
Вогонь по літальному апарату наглядової місії відкрили на підконтрольній сепаратистам території в Луганській області.

Безпілотник спеціальної моніторингової місії ОБСЄ був збитий зі стрілецької зброї в районі підконтрольного сепаратистам селища Обозне в Луганській області.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється в звіті ОБСЄ на основі інформації, що надійшла станом на вечір 13 серпня.

«Здійснюючи політ БПЛА СММ малого радіусу дії на північній околиці населеного пункту Обозне (непідконтрольний уряду, 18 км на північ від Луганська) члени патруля чули три черги зі стрілецької зброї на відстані орієнтовно три км на північ. За їхньою оцінкою, вогонь вівся в напрямку БПЛА, що пролітав орієнтовно за три км на північ від позиції патруля. Команда Місії втратила керування БПЛА і не змогла повернути його», - йдеться в звіті.

Також повідомляється про два обстріли безпілотників на лінії зіткнення. Однак команді СММ в обох випадках вдалося безпечно приземлити безпілотник і залишити місце.

Також повідомляється про те, що міні-БПЛА СММ двічі зазнавав впливу перешкод сигналу (за оцінкою, ймовірно внаслідок глушіння), здійснюючи польоти поблизу Донецька.

Раніше повідомлялося, що безпілотник ОБСЄ потрапив під обстріл і був пошкоджений біля міста Первомайськ Луганської області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: