Німеччина та Литва наполягають на збереженні санкцій проти Росії

Читать на русском
Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Литви Гітанас Науседа в ході двосторонніх переговорів наголосили на необхідності виконання мінських угод щодо Донбасу.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Литви Гітанас Науседа в ході двосторонніх переговорів наголосили на необхідності виконання мінських угод щодо Донбасу і деокупацію Криму для зняття санкцій проти Російської Федерації.

Про це йдеться в повідомленні на сайті литовського президента, пише «Слово і Діло».

Зокрема, Меркель заявила, що сторони обговорили ситуацію в Україні, в тому числі, необхідність виконання мінських мирних угод.

«При обміні думками з Росії я повторив позицію, яку Литва займає давно. У той час як в Україні є зовнішнє втручання, в той час як існує висока напруженість, в той час як Крим анексований, дуже складно спілкуватися з Росією на найвищому політичному рівні. Хоча, з іншого боку, це не скасовує необхідності економічного і культурного співробітництва», - додав Науседа.

Він також закликав до збереження санкцій проти Росії до тих пір, поки вона не припинить свою агресію проти України. Лідери Німеччини і Литви домовилися домагатися цілей Східного партнерства, висловивши надію на позитивні реформи в країнах-партнерах.

Раніше Україна підтримала санкції ЄС проти Росії.

Також нагадаємо, США введуть додаткові санкції проти Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: