Маркарова не встигла створити Агентство з управління державним боргом

Читать на русском
Створення Агентства передбачено в Стратегії управління державним боргом на 2019-2022. Але Маркарова свою обіцянку виконати не встигає.

Міністр фінансів Оксана Маркарова не виконала обіцянку створити Агентство з управління державним боргом.

Обіцянку Маркарова давала в серпні 2018 року, ще в статусі виконуючої обов'язки міністра, нагадує «Слово і Діло».

«Ми плануємо також посилити інституційну спроможність в управлінні державним боргом, орієнтуючись на кращі світові практики, і створити Агентство з управління державним боргом. Зараз разом з урядовим уповноваженим з питань боргу Юрієм Буцою працюємо з командою Світового банку над вибором оптимальної моделі функціонування такого агентства, щоб мати можливість залучати професіоналів на ринкові зарплати для цієї роботи», – розповіла Маркарова.

У червні 2019 року Кабінет міністрів затвердив Середньострокову стратегію управління державним боргом на 2019-2022 роки. Стратегія, зокрема, передбачає створення незалежної установи – офісу, агентства – для більш ефективного управління боргом.

Створення Агентства також передбачено в державному бюджеті-2019. У першому кварталі була розпочата підготовка відповідних змін до Бюджетного кодексу України.

Станом на серпень відповідальним за розробку і впровадження стратегії є Міністерство фінансів. З огляду на, що Агентство ще не створено, а Кабмін найближчим часом піде у відставку, Маркарова обіцянку не виконала.

Нагадаємо, «Слово і Діло» проаналізувало, як виконується державний бюджет в 2019 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: