Кириленко не створив у Києві обіцяний музей тоталітаризму

Читать на русском
Проект створення музею тоталітаризму в Києві перебуває на стадії розробки, хоча обіцянці вже чотири роки.

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко не виконав обіцянку створити в Києві музей тоталітаризму.

Обіцянку він давав у травні 2015 року, ще коли був міністром культури, нагадує «Слово і Діло».

«Тепер усе комуністично-сталінсько-берієвське минуле, свідками та жертвами якого стали сто тисяч невинно закатованих, відійде в минуле. Але, щоб усі не забували, ми створимо музей тоталітаризму в Києві, куди батьки зможуть привести дітей і розповісти їм про жахи комуністичного минулого, яке більше ніколи не повториться, адже ми з вами цього не допустимо», – заявив Кириленко.

У листопаді 2017 року в Київській міській адміністрації повідомили, що столиця спільно з Міністерством культури та Інститутом національної пам'яті збирає пам'ятники тоталітаризму в музеї під відкритим небом. Першим експонатом буде київський пам'ятник Миколі Щорсу.

У липні минулого року глава Інституту національної пам'яті повідомив, що на будівництво музею монументальної пропаганди СРСР в Києві не виділили кошти, і ситуація залишається на рівні 2017-го. Станом на цей рік пам'ятник Щорсу, який мав стати першим експонатом музею, все ще затягнутий банерами й стоїть, як і раніше, в центрі Києва.

З огляду на те, що Кабінет міністрів найближчим часом піде у відставку, а музей тоталітаризму перебуває в стадії розробки, Кириленко обіцянку не виконав.

Нагадаємо, міністр культури Євген Нищук не виконав обіцянку завершити будівництво Національного музею «Меморіал жертв Голодомору».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: