Карта ООС: ситуація на сході України на 12 серпня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 12 серпня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом доби, що минула, загальна обстановка на лінії бойового зіткнення не змінювалася. Російсько-окупаційні війська продовжували провокаційні прицільні обстріли позицій захисників України.

Загалом, протягом 11 серпня, російсько-окупаційні війська 8 разів порушили режим припинення вогню на лінії бойового зіткнення.

На жаль, внаслідок ворожих обстрілів вчора отримав поранення один наш герой. Воїна евакуйовано до військового мобільного госпіталя.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ Об’єднаних сил

Тут ворог почав збройні провокації вчора з 16:00. З напрямку від села Сокільники окупанти здійснили провокаційний обстріл зі стрілецької зброї по оборонцях Кримського.

Пізніше, з 20:20 застосовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю ворог цілив по захисниках Майорська. Обстріл тривав близько 40 хвилин.

Також під ворожим вогнем вчора перебували оборонці Золотого-4. З 23:20 протягом 20 хвилин окупанти вели провокаційний обстріл з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід Об’єднаних сил

П’ять ворожих збройних провокацій вчора зафіксовано нашими воїнами тут.

Окупанти застосовували по позиціях захисників України в основному гранатомети різних систем, зрідка – стрілецьку зброю.

Під ворожим вогнем вчора перебували наші мужні оборонці н.п. Старогнатівка, Водяне, Новотроїцьке, Павлопіль та Гнутове.

Обстановка на сьогодні, 12 серпня

Від початку поточної доби з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 2 прицільні ворожі обстріли.

Зранку з напрямку від села Верхньошироківське окупанти цілили по наших оборонцях села Пищевик із гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Близько 10:30 в районі н.п. Зайцеве зафіксовано ведення вогню ворожим снайпером.

Внаслідок порушень режиму припинення вогню російсько-окупаційними військами та провокаційними обстрілами наших позицій, від початку поточної доби отримав поранення один наш захисник.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: