Сенцов підтримав протестуючих в РФ

Читать на русском
Олег Сенцов турбується про те, щоб не забували про інші політв'язнів. Хвилюється про рідних, про дочку, яка збирається йти до школи в Києві.

Український режисер Олег Сенцов, незаконно ув'язнений в Росії, в своєму листі до російської правозахисниці Тетяні Щур висловився на підтримку акцій протесту в РФ.

Про це повідомляє Укрінформ, який поспілкувався з правозахисницею, передає Слово і Діло.

Тетяна Щур розповідає, що в своєму останньому листі Сенцов написав, що йому зараз гостро не вистачає інформації.

«По ТБ - про протести дуже мало,»в основному - танковий біатлон». Він пише в підтримку московських протестувальників (Спасибі Юлії Самойловій, яка зробила прекрасний колаж на цю тему). Ще - дякує тим, хто його підтримує», - розповіла Щур.

Також Олег Сенцов турбується про те, щоб не забували про інші політв'язнів. Хвилюється про рідних, про дочку, яка збирається йти до школи в Києві.

«Їй важко. Він підтримує її і радий, що навколо неї - його друзі. Відчувається, що Сенцов дуже сподівається на нову владу. Відлуння про переговори Зеленського з Путіним до Ямалу доходять через ТБ», - переказує Щур зміст листа Сенцова.

При цьому, за словами правозахисниці Олег Сенцов «реагує на повідомлення з гумором, розуміє, наскільки все спотворено подається (в російських медіа).

«Але сподівається. Все ж сподівається ... Листи зараз йдуть швидко. Йому багато пишуть з Росії і України», - резюмує Щур.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали у Криму 10 травня 2014 року за звинуваченням у підготовці терактів. Українці категорично відкинули усі звинувачення.

Кольченка засудили до 10 років позбавлення волі, Сенцова – до 20.

Як відомо, в ОПУ пропонували звільнити Сенцова разом з Вишинським.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: