НБУ дозволив бізнесу купувати валюту в кредит

Читать на русском
Нацбанк продовжує валютну лібералізацію відповідно до темпів поліпшення макроекономічної ситуації в Україні.

Національний банк України (НБУ) дозволив бізнесу купувати іноземну валюту за рахунок кредитних коштів у гривні без обмежень по сумі.

Про це повідомляє прес-служба НБУ в середу, 7 серпня, пише «Слово і Діло».

«Зазначене послаблення дозволить підприємствам більш ефективно управляти ліквідністю і купувати необхідні обсяги валюти для виконання власних зобов'язань у зручний для себе час», - йдеться в повідомленні.

Крім того, постановою вдосконалено валютний нагляд за дотриманням бізнесом граничних термінів розрахунків за зовнішньоекономічними операціями.

Тепер банки зобов'язані завершувати нагляд за експортними операціями протягом п'яти робочих днів з моменту отримання від Національного банку інформації про зміну обслуговуючого банку в митній декларації клієнта. Як зазначають у НБУ, це дозволить уникнути подвійного контролю клієнтської операції.

Також уточнено порядок здійснення нагляду за імпортними операціями в разі зміни обслуговуючого банку в митній декларації.

Зазначається, що Нацбанк продовжує валютну лібералізацію відповідно до темпів поліпшення макроекономічної ситуації в країні.

Нагадаємо, з початку року в Україні скасовано вже понад 30 валютних обмежень. Зокрема, було повністю скасовано обов'язковий продаж валютної виручки бізнесом, попереднє замовлення гривні для покупки валюти і обмеження на репатріацію дивідендів за кордон.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: