СБУ викрила чергові спроби вербування українців спецслужбами РФ

Читать на русском
Співробітники військової контррозвідки Служби безпеки України виявили чергові спроби вербування українців представниками спецслужб Російської Федерації.

Співробітники військової контррозвідки Служби безпеки України виявили чергові спроби вербування українців представниками спецслужб Російської Федерації.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт відомства.

Повідомляється, що підвищений інтерес у російський спецслужб викликають представники органів державної влади, правоохоронці, військові, а також громадяни, які тривалий час працювали на стратегічно важливих об'єктах.

«Взимку 2018 року представники ФСБ РФ завербували жителя Херсонщини, колишнього працівника заводу Кримський Титан, під час його поїздки на тимчасово окупований Крим», - повідомляють правоохоронці.

Не отримавши від українця реальних свідчень, вони змусили написати «визнання» про роботу на СБУ, а також зобов'язання про таємну співпрацю. Після повернення на підконтрольну Україні територію чоловік потрапив у поле зору СБУ. Зараз він дав докладні свідчення про всі обставини свого вербування.

Відзначимо, що згідно з ч. 2 ст. 111 КК України від кримінальної відповідальності звільняються громадяни, які не вчинили жодних антиукраїнських дій і добровільно заявили органам влади про свій зв'язок із ними.

Раніше в СБУ заявили про затримання завербованого агента ФСБ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: