Трамп розпорядився запровадити смертну кару для масових убивць

Читать на русском
Президент США виступив із заявою після трьох випадків масового розстрілу і розпорядився ввести смертну кару за злочини на ґрунті расизму.

Президент США Дональд Трамп, коментуючи збройні напади на людей в Ель-Пасо і Дейтоні, що сталися у вихідні, заявив про необхідність вищої міри покарання для винних у масових убивствах і в злочинах на ґрунті ненависті.

Як пише «Слово і Діло», про це передає Reuters.

«Сьогодні я даю вказівку Міністерству юстиції підготувати закон, який гарантує: ті, хто скоює злочини на ґрунті ненависті і масові вбивства, будуть засуджені до смертної кари, і ця вища міра покарання буде застосовуватися швидко, рішуче, без довгих років непотрібних відстрочок», - сказав він, виступаючи в Білому домі.

За його словами, адміністрація попросила ФБР визначити, які додаткові ресурси необхідні бюро для розслідування і запобігання подібним злочинам.

Нагадаємо, що в США 3 серпня чоловік з автоматом АК-47 увійшов в супермаркет в Ель-Пасо і відкрив стрілянину. Тоді загинуло 20 людей.

На наступний день сталися стрілянини у ще двох містах. В Дейтоні загинули 10 осіб, ще 16 були поранені. А в Чикаго, штат Іллінойс, за останню добу сталося кілька випадків стрілянини у громадських місцях. Там загинуло щонайменше семеро людей й отримало поранення близько 50 осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: