Ошукані інвестори «будинків Войцехівського» намагалися увірватися до ОП – відео

Читать на русском
Під Офісом президента мітингували ошукані інвестори недобудованих будинків Войцехівського. Близько 30 осіб намагалися прорватися в будівлю.
Слово і Діло

Близько тридцяти вкладників недобудованих «будинків Войцехівського» 1 серпня намагалися увірватися в будівлю Офісу президента.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

«Нам ніде жити, тому тепер ми будемо жити в Адміністрації», – аргументували свій крок інвестори. В їхніх руках були каремати та ковдри. Поліція відтіснила мітингувальників, сталася штовханина. Проте спецзасоби правоохоронці не застосовували.

Мітинг проходив під стінами ОП протягом чотирьох годин за участі близько ста активістів з 20 столичних житлових комплексів, які не були здані в експлуатацію у зазначений забудовниками час.

«Ми вимушені наших дітей ростити в орендованих квартирах. Будівельні афери – ганьба України! У нас немає в кого просити допомоги, крім вас! Пане президенте, вийдіть до нас, будь ласка!» – протягом трьох годин активісти по черзі виступали із гучномовцем та вимагали почути їх і допомогти у вирішенні питання добудови проблемних ЖК. Але представник президента вийшов до людей лише після того, як вони почали штурмувати двері будівлі ОП.

Мітинг ошуканих інвесторів — власників недобудованих квартир перед офісом Президента УкраїниСлово і Діло

Зокрема, на мітинг прийшли інвестори ЖК «Шевченківський квартал», які не дочекавшись допомоги від Віталія Кличка, вирішили звернутися до президента Володимира Зеленського.

«Ми раніше писали листи в ОП. Але його помічники пересилали наші прохання на нижчий рівень – до київської влади. А в КМДА із пустого в порожнє переливали, із кабінету в кабінет перекидали, і жодних зрушень не робили. Непоп (В’ячеслав Непоп, заступник голови КМДА – ред.) взагалі не хоче говорити. Ми його силою вчора вернули, щоб він з інвесторами почав розмовляти. Зрушень немає ніяких», – пояснює інвестор ЖК «Шевченківський квартал» Леонід.

Інвестори просять президента узаконити недобудовані ЖК, адже більшість із них зараз арештовані як речові докази в рамках кримінальних проваджень за різними статтями ККУ: «самоуправство», «шахрайські дії», «несплата податків» тощо.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: