У Миколаєві закрили пляжі: забруднення перевищило норму в рази

Читать на русском
Купатися на міських пляжах небезпечно через хімічне і бактеріальне забруднення, яке іноді перевищує норму в 14 разів.

Міська влада Миколаєва заборонила купатися на пляжах міста через забруднення води.

Про це повідомила пресслужба місцевої міської ради в середу, 31 липня, пише «Слово і Діло».

Як мери обласних центрів облаштовують пляжі в містахВ Одесі не всі пляжі мають вільний доступ до води, а в Івано-Франківську мають відновити пляж біля пішохідного мосту.

«На пляжах Миколаєва купатися заборонено - високий рівень бактеріального і хімічного забруднення. Головне управління Держспоживслужби в Миколаївській області щомісяця проводить аналіз річкової води в місцях масового відпочинку. Починаючи з 11 червня і до сих пір результати лабораторних досліджень не відповідають вимогам до річковій воді», - йдеться в повідомленні.

У районі пляжів Стрілка, Чайка, Прибій бактеріальне забруднення води в 14 разів перевищує показники, у мікрорайоні Намив - майже в п'ять разів. Занепокоєння фахівців викликає те, що миколаївці, незважаючи на заборону, хай там що - купаються.

За словами заступника директора ГУ Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України Олександра Ігнатенкова, Миколаїв - нижче за течією, а отже, бруд, який йде з усієї України, спускається в місто.

«Однак це більше стосується хімічного забруднення. Але лактозопозитивна кишкова паличка і взагалі бактеріальні забруднення - це вже місцева проблема, наслідок несанкціонованих скидів. Були випадки, коли показники забруднення перевищували норму у 250 разів», - зазначив він.

Перший заступник міського голови Володимир Криленко доручив створити робочу групу з метою обстеження інженерних мереж на предмет несанкціонованих врізок господарсько-побутової каналізації.

Крім того поінформували, що департаменту ЖКГ доручено до наступного сезону розробити і внести в правила благоустрою зон відпочинку миколаївців обов'язкові вимоги з лабораторного контролю річкової води, забезпечення урнами для збирання сміття, своєчасного прибирання території, встановлення фонтанчиків з питною водою, громадських туалетів та щодо іншого.

Раніше були названі безпечні пляжі Києва.

Також ми з'ясували, як мери обласних центрів облаштовують пляжі в містах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: