У Мінрегіоні відзвітували про готовність до опалювального сезону

Читать на русском
Підготовка житлово-комунального господарства та соціальної сфери до опалювального сезону проходить у плановому режимі, а житловий фонд країни до опалювального сезону готовий на 60%.

Підготовка житлово-комунального господарства та соціальної сфери до опалювального сезону проходить у плановому режимі, а житловий фонд країни до опалювального сезону готовий на 60%.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Едуард Кругляк під час селекторної наради, передає «Слово і Діло».

За опалення платитимемо цілий рік: навіщо запровадили абонплату та чи відключатимуть за боргиУ травні набув чинності закон про житлово-комунальні послуги. Згідно з цим документом, для споживачів запроваджується абонплата за воду та тепло. Деталі знають експерти.

«Щодо технічного стану підготовки житлово-комунального господарства та соціальної сфери - все йде відповідно до графіка. На сьогодні підготовлено близько 60% об'єктів», - сказав Кругляк.

Першочергова увага приділяється соціальній сфері, установам освіти, дошкільної освіти та охорони здоров'я. Кругляк наголосив, що станом на 1 серпня із 40 тис. 164 об'єктів вже підготовлено близько 30 тис. За словами заступника міністра, на підготовку до опалювального сезону на сьогодні вже витрачено близько 6 млрд грн, що більше, ніж у минулому році.

«Думаю, до кінця серпня у нас будуть показники під 80%, і ми повинні до 15 вересня вийти на стовідсоткову готовність», - заявив Кругляк.

Віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко зазначив, що за графіком встановлення будинкових лічильників «найкращі області Черкаська і Миколаївська, а найгірша - Кіровоградська».

Нагадаємо, заборгованість українців зі сплати за ЖКП зросла.

Також відзначимо, в Одесі передчасно відключили опалення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: