Суд обрав запобіжний захід учасникам групи здирників із Білої Церкви

Читать на русском
Суд обрав запобіжний захід учасникам угруповання вимагачів. Судові засідання тривали майже до 5 години ранку.

Святошинський районний суд Києва обрав запобіжний захід учасникам злочинної організації, які займалися вимаганням коштів у підприємців міста Біла Церква.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прокуратура Київської області.

Суд розглянув відповідне клопотання прокуратури щодо підозрюваних в скоєнні злочинів, передбачених статтею Кримінального кодексу України «створення та участь у злочинній організації, що займалася вимаганням».

«Судові засідання тривали майже до 5-ї години ранку. На підтримку підозрюваних у кримінальному провадженні прийшло понад 50 осіб, які намагалися чинити тиск на суддів і прокурорів. Однак, незважаючи на всі перешкоди і затягування з боку захисту, суд обрав заходи учасникам злочинної організації, затриманих 27 липня. Двом зловмисникам обрано запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту... Іншим фігурантам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою», - йдеться в повідомленні.

Прокуратура області не згодна з рішенням суду щодо поміщених під домашній арешт і буде подавати апеляційні скарги.

Співробітникові поліції, який був спільником у вимаганні коштів у постраждалих, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без можливості внесення застави.

Нагадаємо, раніше про обшуки в Білій церкві повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко - він заявив про 13 затриманих.

Зазначимо, що раніше в поліції повідомляли, що в обшуках брали участь співробітники кримінальної поліції, слідчі Київської області і спецназівці на випадок збройного опору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: