Обшуки в Білій Церкві: затримали 13 підозрюваних у вимаганні

Читать на русском
У межах розслідуваного кримінального провадження затримали одного з керівників Білоцерківської поліції.

За підсумками обшуків у Києві та Київській області, силовики затримали 13 осіб, яких підозрюють у вимаганні грошей.

Про це повідомив спікер Генеральної прокуратури Андрій Лисенко на сторінці у Facebook у понеділок, 29 липня, пише «Слово і Діло».

Отже, близько 500 правоохоронців провели 50 обшуків, під час яких вилучили вогнепальну зброю і боєприпаси, вибухові пристрої, гроші, транспорт, а також інші речі і документи.

Було устанвлено, що «кримінальний авторитет» створив злочинну організацію, до складу якої увійшли п'ять організованих злочинних груп з чітким ієрархічним підпорядкуванням. Керівник угруповання, намагаючись уникнути кримінальної відповідальності, переховувався від правоохоронців. Його вдалося затримати в Умані Черкаської області.

Ще двох підозрюваних, які намагалися ховатися від правоохоронців, затримали в Херсонській і Хмельницькій областях.

Усіх 13 учасників злочинної організації затримали. Їм повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за статтями про створення злочинної організації та вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах (ч.1 ст.255, ч.4 ст.189) КК України.

Окрім того, у рамках кримінальної справи затримали працівника з числа керівного складу Білоцерківської поліції за пособництво у вчиненні вимагання членами злочинної організації.

Напередодні повідомлялося, що в Білій Церкві правоохоронці проводять десятки обшуків, здійснюючи затримання членів злочинної організації. У поліції попросили з розумінням поставитися до обмежувальних заходів.

Раніше в поліції повідомляли, що в Києві щодня фіксують близько 160 злочинів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: