Макрон зустрінеться з Путіним перед самітом G7

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон проведе зустріч з російським лідером Володимиром Путіним у форті Брегансон напередодні саміту Великої сімки (G7).

Президент Франції Еммануель Макрон проведе зустріч з російським лідером Володимиром Путіним у форті Брегансон напередодні саміту «Великої сімки» (G7).

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на France 24.

Як повідомляється, зустріч глав держав відбудеться 19 серпня в літній резиденції Макрона на французькому узбережжі Середземного моря.

«Форт дозволяє працювати в ізоляції… і приймати іноземних лідерів, що я зроблю з Володимиром Путіним через кілька тижнів», - зазначив Макрон.

За даними російських ЗМІ, зустріч Макрона з Путіним також підтверджують і в Кремлі.

«Візит Путіна до Франції в зазначені терміни опрацьовується», - заявили в прес-службі російського президента.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президенти Франції та Росії Еммануель Макрон та Володимир Путін провели телефонну розмови щодо вирішення конфлікту на Донбасі. В ході телефонної розмови, лідери держав домовилися відновити нормандський формат переговорів.

Крім того, Путін та Макрон зустрічалися на полях саміту G20 в Японії в червні. Під час зустрічі, Макрон запропонував Путіну провести в липні зустріч у нормандському форматі щодо вирішення ситуації на Донбасі. Після чого у Парижі відбулася зустріч зовнішньополітичних радників Німеччини, Франції, Росії та України щодо відновлення нормандських переговорів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: