Зведення штабу ООС 9 липня: 17 обстрілів, втрат немає

Читать на русском
За минулу добу бойовики на Донбасі 17 разів обстріляли українські позиції, українські військовослужбовці при цьому не постраждали.

За минулу добу бойовики на Донбасі 17 разів обстріляли українські позиції, українські військовослужбовці при цьому не постраждали.

Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил, пише «Слово і Діло» вранці, 9 липня.

Карта ООС: ситуація на сході України на 8 липняСитуація на сході країни на 8 липня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«8 липня збройні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню. З них 7 разів - із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 і 82 мм... У результаті ворожих обстрілів втрат з нашого боку не зафіксовано», - сказано в зведенні штабу ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід противник 12 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил тричі поблизу Водяного - з артилерійських систем калібру 122 мм, гранатометів різних систем, озброєння БМП і стрілецької зброї, два рази поруч із Лебединським - зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, тричі неподалік Мар'їнки - з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, околицю Красногорівки - з великокаліберного пулемету, в районі н.п. Харчовик - з міномета калібру 82 мм та автоматичного гранатомета, поблизу Чермалика - з станкового протитанкового гранатомета, поруч з Богданівкою - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ позиції українських захисників були обстріляні 5 разів. Зокрема, тричі поблизу Новолуганського - з мінометів калібру 82 мм, поруч із Південним - з міномета калібру 120 мм, неподалік Майорська - зі станкового протитанкового гранатомета і стрілецької зброї.

За даними української розвідки 8 липня два бойовика були знищені і три поранені.

«З початку поточної доби ворог один раз обстріляв позиції Об'єднаних сил», - додали в штабі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід ворог здійснив один обстріл позицій українських захисників поруч із Широкиним - зі стрілецької зброї.

Нагадаємо, Євросоюз готовий розглянути невизнання паспортів РФ на Донбасі.

Також відзначимо, на Донбасі ліквідували начальника розвідки бойовиків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: