Гриневич назвала особливості вступної кампанії-2019

Читать на русском
26 липня абітурієнти побачать рейтингові списки, і до кінця місяця триватиме подача оригіналів в університети.

У рамках цьогорічної вступної кампанії, яка стартувала в понеділок, 1 червня, абітурієнти матимуть можливість використовувати свої сертифікати ЗНО за останні роки, а також відвідати декілька творчих конкурсів у зв'язку зі зручними датами і часом їхнього проведення.

Про це заявила міністр науки і освіти Лілія Гриневич, передає «Слово і Діло».

Гриневич розповіла, що вступна кампанія-2019 не буде особливо відрізнятися від торішньої, однак в цьому році будуть прийматися сертифікати ЗНО 2017-2019 років (крім сертифіката з іноземної мови по 2017 рік), а дати і час творчих конкурсів в університетах визначили так, щоб вступники мали можливість потрапити на конкурси в різних вишах.

Також Гриневич на прес-конференції повідомила, що 1 липня розпочинається запуск реєстрації електронних кабінетів абітурієнтів, з 1 по 10 липня проводитимуться творчі конкурси, а вже 10 липня розпочнеться прийом заяв і документів до університетів. До 16 липня документи повинні подати ті, хто вступає за творчим конкурсам або співбесідою, а до 22 липня ті абітурієнти, які вступають тільки за сертифікатом ЗНО.

26 липня абітурієнти побачать рейтингові списки, і до кінця місяця триватиме подача оригіналів в університети. До 1 серпня 12:00 стане відомо, хто вступив на бюджет, а на контракт зарахування триватиме до кінця вересня.

Прес-центр Міносвіти повідомляє, що станом на 14 годин дня вже 15255 вступників зареєструвало свої електронні кабінети, а це вдвічі більше, ніж в минулому році в той же час.

Раніше стало відомо, що міністра не пустили в одну зі шкіл Львова.

Нагадаємо, згідно з моніторингом «Слова і Діла» Гриневич вже встигла дати 88 обіцянок, з яких 12 їй не вдалося виконати. Рівень відповідальності - 57%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: