На полігоні Дніпропетровщини підстрелили підлітка

Читать на русском
У понеділок неподалік навчально-тренувального полігону у селі Партизанське Дніпропетровської області 15-річний підліток отримав вогнепальне поранення в стегно.

Неподалік навчально-тренувального полігону у селі Партизанське Дніпропетровської області 15-річний підліток отримав вогнепальне поранення в стегно.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

«За попередньою інформацією, 24 червня близько 11 години під час навчально-тренувальних стрільб із автоматичної зброї курсантів 1 курсу Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ хлопець 2004 року народження отримав вогнепальне поранення в область правого стегна», - зазначили у відомстві.

Наразі слідчі ДБР з’ясовують за яких обставин потерпілий опинився на лінії вогню, триває комплекс слідчих дій.

У бюро повідомили, що хлопця прооперували у Дніпропетровській обласній дитячій лікарні, йому видалили кулю з правого стегна. Кістки не пошкоджені, його життю загроз немає. Через подію правоохоронці розпочали досудове розслідування по факту недбалості службових осіб Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ під час організації проведення навчально-тренувальних стрільб (ч. 1 ст. 367 ККУ).

Повідомляється, що винним загрожує покарання у вигляді обмеженням волі на строк до трьох років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, у липні 2018 року під час військових навчань на Рівненському полігоні в результаті вибуху міномета «Молот» загинули троє військовослужбовців, ще дев'ять військовослужбовців були поранені.

За фактом вибуху міномета були призначені комплексні комісійні судово-військова, трасологічна, хімічна, балістична та вибухотехнічна експертизи.

Також у лютому цього року на полігоні в Київській області, за попередніми даними, вибухнула граната. Є поранені.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: