МВС змінить порядок реагування на виклики через масові мінування

Читать на русском
Міністерство внутрішніх справ України у зв'язку із зростанням числа помилкових викликів про мінування об'єктів має намір змінити порядок реагування на такі повідомлення.

Міністерство внутрішніх справ України у зв'язку із зростанням числа помилкових викликів про мінування об'єктів має намір змінити порядок реагування на такі повідомлення.

Про це LB.ua повідомив голова департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко, передає «Слово і Діло».

«В силу масових повідомлень про мінування тих чи інших об'єктів в столиці за останній час ми ініціюємо підготовку проекту змін до наших внутрішніх правових актів, які уточнюють регламент реагування органів правопорядку на такі повідомлення. А також готуємо зміни до Кримінального Кодексу для посилення відповідальності за такі повідомлення. У ряді випадків запропонуємо збільшити термін кримінальної відповідальності і обмеження волі на строк більше шести років, а також передбачити додатково конфіскацію майна в таких випадках», - заявив він.

З його слів, в основній своїй масі такі повідомлення про неправдиве замінування надходять від ботів із території Росії і непідконтрольних територій на сході країни. За допомогою IP-телефонії та інтернету розсилаються анонімні повідомлення. Але є також випадки, коли й громадяни України вирішують дезінформувати про мінування, за що залучаються до кримінальної відповідальності.

Також Шевченко додав, що основні торговельні рітейлери зазнають величезних збитків через необхідність зупиняти торгівлю в замінованих супермаркетах або торгових центрах, що іноді трапляється по декілька разів на день.

«Один із таких великих рітейлерів повідомив нам про збитки в розмірі 56 млн грн за певний період тільки в силу зупинки продажів, евакуації людей і персоналу... Тому не виключено, що в регламентні норми будуть внесені поправки про порядок евакуації», - прогнозує він .

Що ж стосується перевірки пологових будинків, то там «евакуація проводиться тільки в спокійному режимі і тих, кому це не зашкодить. Аналогічно це стосується дітей, які перебувають в боксах», - додав він.

Нагадаємо, 24 червня в Києві замінували всі пологові будинки, школи і ряд ТРЦ.

Також відзначимо, в Україні «замінували» ряд аеропортів і вокзалів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: