Путін продовжив контрсанкції до кінця 2020 року

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін продовжив на 2020 рік дію спеціальних економічних санкцій проти країн, які запровадили санкції щодо РФ.

Президент Росії Володимир Путін продовжив на 2020 рік дію спеціальних економічних санкцій проти країн, які запровадили санкції щодо РФ.

Як пише «Слово і Діло», указ «Про продовження дії окремих спеціальних економічних заходів із метою гарантування безпеки Російської Федерації» від 24 червня 2019 року оприлюднений на порталі правової інформації.

5 років після анексії: чи заплатить РФ за КримАнексія Криму відбулася в березні 2014 року. На сьогодні вже п'ятий рік Росія вважає Крим своєю територією. Чи є шанс домогтися компенсації та чи заплатить РФ за свою агресію, обговорили з експертами.

Указ президента РФ від 6 серпня 2014 року забороняв чи обмежував на рік зовнішньоекономічні операції з ввезення в РФ «окремих видів сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, країною походження яких є держава, яка ухвалила рішення про запровадження економічних санкцій щодо російських юридичних і (або) фізичних осіб або яка приєдналася до такого рішення». Цей указ неодноразово продовжувався.

Нагадаємо, проти низки російських компаній та окремих росіян діють санкції з боку США, Євросоюзу та України.

Санкції запроваджено за анексію Криму та агресію проти України, вони також неодноразово продовжувалися.

У 2018 році Путін також дозволяв запроваджувати контрсанкції у відповідь на «недружні кроки» США та інших країн.

Раніше РФ тимчасово дозволила ввозити заборонені товари з України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: