Федрезерв США зберіг базову процентну ставку

Читать на русском
Ключова процентна ставка залишилася на рівні 2,25-2,5 відсотка річних. Останнє підвищення було в грудні 2018 року.

Федеральна резервна система (ФРС) США зберегла базову відсоткову ставку на рівні 2,25-2,5%.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні регулятора за підсумками засідання 18-19 червня.

У релізі ФРС наголошується, що для забезпечення максимальної зайнятості і стабільності цін цільовий діапазон ставки за федеральними фондами зберігається на рівні від 2,25 до 2,5%.

Підкреслюється, що Федрезерв США не очікує скорочення базової процентної ставки цього року, але прогнозує її зниження на 2020 рік.

Також був опублікований оновлений прогноз щодо основних макроекономічних показників, згідно з яким прогноз зростання ВВП США у 2019 році зберігся на рівні 2,1%, прогноз на 2020 рік збільшився з 1,9% до 2%.

Прогноз інфляції США на 2019 рік був знижений до 1,5% з 1,8%, на 2020 рік - до 1,9% з 2%.

Рівень безробіття в США, за прогнозами регулятора, знизиться до 3,6% в 2019 році і буде на рівні 3,7% у 2020 році.

У ФРС, як і раніше, бачать можливість зростання економічної активності США, ринку праці, а також рівня інфляції, близької до 2%, проте невизначеність щодо цього прогнозу зросла, і подальші рішення будуть приймати залежно від обставин. ФРС - незалежне федеральне агентство, яке виконує функції центрального банку і здійснює контроль над комерційною банківською системою США.

Базова ставка - відсоток, під який банки надають один одному кредити без застави на одну добу. Підвищення ставки призводить до відтоку інвесторів в активи США, що означає зміцнення курсу долара і зниження цін на сировинні товари.

Нагадаємо, в 2018 році ФРС підвищувала ставку чотири рази: в березні - до 1,5-1,75%, в червні - до 1,75-2%, у вересні - до 2-2,25% і в грудні - до 2,25-2,5%.

Раніше американський лідер Дональд Трамп заявив, що єдина проблем економіки США - це Федеральна резервна система країни.

Також він назвав підвищення ключової ставки ФРС головною загрозою успіхам свого президентського терміну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: