Порошенко розповів, як партія «ЄС» працюватиме у новій Раді

Читать на русском
Порошенко заявив, що партія Європейська солідарність готова підтримувати всі голосування за реформи.

Партія «Європейська солідарність» (ЄС) у парламенті нового скликання буде підтримувати голосування за проєвропейські законопроекти, але ніколи не буде співпрацювати з представниками «п’ятої колони Януковича», у яких би фракціях вони не ховались.

Про це лідер партії Петро Порошенко заявив у прямому ефірі програми «Сьогодні» на телеканалі «Україна», повідомляє «Слово і Діло».

«Я як п’ятий президент України готовий абсолютно беззастережно підтримувати напрямки європейської і євроатлантичної інтеграції, бо я допомагаю державі. Я допомагаю Україні і я твердо переконаний, що це той шлях, який ми повинні захистити для того, щоб були продовжені реформи, які були розпочаті нашою командою», - сказав Порошенко.

За його словами, йдеться про системне голосування за всі питання, які стосуються європейської та євроатлантичної інтеграції України.

«Європейська солідарність»: як виконують обіцянки нардепи зі списку партіїСлово і Діло подивилося, хто з чинних депутатів іде за списком партії, й проаналізувало, як вони виконують обіцянки.

Порошенко наголосив, якщо нова команда буде тягнути нас назад до Росії, якщо вона буде руйнувати фундамент державності, якщо вона буде скасовувати закон про мову, децентралізацію, енергетичну незалежність нашої держави, то партія буде займати категоричну позицію.

«Якщо будуть спроби завдати удару у спину нашій армії, якщо будуть робитися інші кроки в порушення тих змін до Конституції, які були запропоновані мною, які роблять обов’язковим для всіх гілок влади членство в НАТО та ЄС – незалежно від того, яка це буде фракція, ми будемо категорично проти. Йдеться про підтримку державницьких ініціатив», - додав Порошенко.

24 травня партія БПП «Солідарність» прийняла рішення змінити назву на «Європейська солідарність».

31 травня перед виборами в Раду партію «Європейська солідарність» очолив колишній президент України Петро Порошенко.

9 червня у Києві відбулася друга частина з'їзду партії «Європейська солідарність».

Хронологія передвиборчої кампанії - на інфографіці.

«Слово і Діло» подивилсь, хто в списках партії Порошенка уже був народним депутатом, і проаналізувало, як вони виконували свої обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: