«Українська стратегія Гройсмана»: в чому мінус для прем'єра

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог
Володимир Фесенкополітолог

Не настільки критично, що Гройсман іде зі старими політиками в команді. Прем'єра підвели його політтехнологи.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко.

«Гройсмана підвели його політтехнологи. Не можна було Гройсману називати партію «Українська стратегія». Не в'яжеться до нього ані українська, ані стратегія. Потрібно було робити партію міцних молодих промисловців, щось у цьому дусі. Гройсману підсунули абсолютно абстрактну назву», – зазначив Небоженко.

Гройсман 3 роки працював прем'єром і жодного разу не згадував про українську стратегію. При тому, що Гройсман має бекґраунд, додав він.

Життєвий принцип Гройсмана – виконання обіцянок: перевіряємо, чи так цеВолодимир Гройсман говорив, що виконання обіцянок – це його життєвий принцип. Слово і Діло перевірило, чи дотримується прем'єр свого принципу.

«Це абсолютно абстрактний політтехнологічний проект, який прив'язали до Гройсмана. Це якісь молоді реформатори могли б узяти. Але він не схожий на молодого реформатора. Людина, яка 3 роки працювала прем'єром, – це вже глибока політична людина, цинік», – пояснив експерт.

Директор Центру політичних досліджень «Пента», політолог Володимир Фесенко зазначив, що зараз Гройсману важливо не покладатися просто на рекламу. Є багато прикладів, коли реклами багато, але ефект від неї нульовий.

«Головне завдання для Гройсмана зараз – розібратися з громадською думкою, зі ставленням суспільства до нього особисто й до його партії. Якщо не буде ретельного вивчення громадської думки, розуміння ситуації, Гройсман ризикує програти вибори. Потрібно підходити політтехнологічно, не сподіватися на рекламу та креатив», – підкреслив він.

Про те, як Володимир Гройсман виконує свої обіцянки, ми писали в матеріалі «Життєвий принцип Гройсмана – виконання обіцянок: перевіряємо, чи так це».

Топ обіцянок прем'єра – за посиланням.

Як повідомлялося, до першої десятки списку партії увійшли міністр освіти Лілія Гриневич, перша заступниця міністра інформаційної політики Еміне Джапарова, міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко, міністр культури Євген Нищук та міністр юстиції Павло Петренко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: