Поліція через вибори перейде на посилений режим

Читать на русском
Під час проведення позачергових виборів до парламенту поліція працюватиме в посиленому режимі.

Під час проведення позачергових виборів до парламенту поліція працюватиме в посиленому режимі.

Як пише «Слово і Діло», про це 13 червня розповів голова Нацполіції України Сергій Князєв.

Повідомляється, що особливий режим роботи поліцейських почнеться з 15 липня й триватиме до 28 числа. На забезпечення правопорядку залучать 70 тисяч співробітників поліції.

«Попередньо для забезпечення правопорядку нами планується залучити 70 тисяч поліцейських, а також курсантів та працівників вишів системи МВС», - заявив Князєв.

Представники ОПОРА та поліцейські пройдуть перед виборами навчання, також протягом трьох днів будуть проводити навчальні збори у всіх областях країни.

В.о. командувача Нацгвардії Микола Балан зазначив, що для участі в несенні служби під час охорони громадського порядку планується понад 13,5 тис. військовослужбовців.

Голова ДСНС Микола Чечоткін наголосив, що особовий склад служби буде переведений на посилений варіант несення служби з 15 липня.

Кожну виборчу дільницю моніторитиме команда пожежних розрахунків. Також сім повітряних суден візьмуть участь у чергуванні. На час виборів до Верховної Ради будуть задіяні у чергуванні 350 піротехнічних фахівців і 130 одиниць техніки.

Загалом у період виборів чергуватимуть 39 тисяч осіб і 2300 одиниць техніки, повідомив глава ДСНС.

За словами Чечоткіна, на виборчих дільницях контролюватимуть дотримання правил пожежної безпеки.

Перший заступник голови Держприкордонслужби Юрій Гресько зазначив, що ДПСУ почала підготовку до позачергових парламентських виборів.

Співробітники служби готуються до забезпечення якісного прикордонного контролю, пропуску журналістів і спостерігачів, які приїдуть в Україну для висвітлення парламентських виборів.

Особливу увагу приділять забезпеченню безпеки, запобіганню провокацій на кордоні та недопущенню переміщення по країні озброєння.

Нагадаємо, вибори в парламент відбудуться 21 липня, оскільки після інавгураційної промови новообраний президент України Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради.

Указ президента вже оскаржили в Конституційному суді і до кінця червня суд винесе рішення у справі про розпуск ВРУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: