Суд заборонив першій заступниці голови НБУ виконувати обов'язки

Читать на русском
Баришівський районний суд Київської області 11 червня заборонив Катерині Рожковій виконувати обов'язки першої заступниці голови правління Національного банку України.

Баришівський районний суд Київської області 11 червня заборонив Катерині Рожковій виконувати обов'язки першої заступниці голови правління Національного банку України.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба НБУ у четвер, 13 червня.

Зазначається, що рішення суду ще не оприлюднене в реєстрі, а регулятор дізнався про нього з листа фізособи-учасника судового розгляду.

«Згідно з процесуальним кодексом, рішення суду підлягає виконанню негайно, тобто відразу після отримання. Однак поки що ми не отримували і не були присутні під час винесення будь-якої постанови про заборону членам правління Національного банку здійснювати свої повноваження. Тому ми не можемо стверджувати, що інформація про наявність відповідної постанови відповідає дійсності», – йдеться в повідомленні на сайті НБУ.

У Нацбанку запевнили, що якщо інформація підтвердиться, то оскаржать це рішення суду в передбаченому законом порядку.

«Крім того, Національний банк готовий вивчити наявність ознак, які можуть свідчити про неправосудність таких дій судді, а отже, й підстав для звернення зі скаргою на дії судді та звернення до правоохоронних органів», – додали в Нацбанку.

У січні 2016 року Рожкова була призначена виконувачкою обов'язків заступниці голови НБУ з питань роботи блоку пруденційного нагляду, який раніше очолював Олександр Писарук.

Нагадаємо, 15 березня 2018 року Верховна рада призначила головою Національного банку України Якова Смолія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: