Європейський комісар із прав людини планує відвідати Крим

Читать на русском
Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович планує відвідати анексований Крим. У Криму поставили правозахисниці умову і вимагали узгодити візит з російською владою.

Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович планує відвідати анексований Крим.

Як пише «Слово і Діло», про це вона у вівторок, 12 червня, повідомила на своїй сторінці в Facebook.

Втім, вона зазначила, що остаточно цей візит ще не підтверджений.

«У зв'язку з деякими заявами, які поширюються у засобах масової інформації та мережі з приводу мого візиту до Криму, я хочу підкреслити, що я дійсно планую вирушити до Криму, але поки це ще необхідно підтвердити», - сказала Міятович.

За її словами, «існує багато питань, які повинні бути роз'яснені для того, щоб я могла виконувати правозахисну діяльність на півострові».

Своєю чергою, перший віце-спікер так званого «кримського парламенту« Юхим Фікс заявив РІА Новости, що будуть раді візиту Міятович, проте вимагають об'єктивних і неупереджених висновків, а також щоб її візит до Криму був узгоджений з МЗС РФ.

«Якщо комісар Ради Європи приїде до Криму офіційно, узгодивши свій візит з МЗС РФ, то ми будемо тільки це вітати. Нехай приїжджає і подивиться. Але є одна умова - висновки за підсумками візиту комісаром повинні бути зроблені об'єктивні і неупереджені, які відповідають реальній ситуації в Криму», - сказав Фікс.

Нагадаємо, боснійка Дуня Міятович стала комісаром Ради Європи з прав людини навесні минулого року.

Як відомо, Європейський суд з прав людини розглядає «кримський» позов України проти Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: